ONLINE PEDAGÓGUS-TOVÁBBKÉPZÉSEKET INDÍT A MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG

A világjárvány okozta helyzetre reagálva a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) digitális felületen elvégezhető továbbképzéseket indít pedagógusok számára. A távoktatási formában megvalósuló kétféle ingyenes továbbképzésre, amelyeket egyedi ütemben két hét alatt lehet elvégezni, már elindult a jelentkezés.

Az MDSZ 2020. március 17-én függesztette fel a pedagógus-továbbképzési programjait, mert a járvány miatt indokolttá váló korlátozások miatt átmenetileg lehetetlenné vált a hagyományos, háromnapos továbbképzések megtartása. A digitális oktatásra történő hosszabb távú berendezkedés szükségessé tette a továbbképzések távoktatási formába történő átalakítását, amely egyelőre az alábbi programok tekintetében történt meg:

MOZGÁS- ÉS SPORTFESZTIVÁLOK SZAKMAI ÉS SZERVEZÉSI LEHETŐSÉGEI A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN (EFOP-3.2.10-16-2016-0001 azonosítószámú, „Tehetséggondozás sport által” című kiemelt projekt keretében)
A TERVEZÉS ÉS TANULÁSÉRTÉKELÉS ÚJ MEGOLDÁSAI A MINŐSÉGI ISKOLAI TESTNEVELÉSBEN (EFOP-3.2.8-16-2016-00001 számú – T.E.S.I. -2.0 Beavatkozások a minőségi (inkluzív)testnevelés oktatás és képzés megvalósítás érdekében c. kiemelt projekt keretében).
A fenti két pedagógus-továbbképzés a Google Classroom felületen zajlik, és továbbra is ingyenes. A jelentkezők, ahogy eddig is, a www.mdsz.hu/tesi felületen regisztrálhatják magukat a várhatóan 2020. április 29-től induló minimum 10, maximum 20 fős képzési csoportokba. A regisztrációt követően a jelentkezők a képzési naptárban találják az időpontokat, majd a sikeres jelentkezést követően a képzők minden résztvevőnek megküldik a képzés elindulásával és menetével kapcsolatos valamennyi szükséges információt. A továbbképzések ismeretanyagának elsajátítása 80%-ban önállóan, 20%-ban vezetett formában történik, továbbra is 30 órában, de a program két hét alatt zajlik le. A résztvevők a továbbképzés végén esedékes záróteszt eredménye alapján kapják meg a tanúsítványt. A távoktatás keretében megszerzett tanúsítványok ugyancsak beszámíthatók a hétévenkénti továbbképzési kötelezettség teljesítésébe.

Az online továbbképzésekkel kapcsolatban az érdeklődő pedagógusok számára az MDSZ regionális irodáinál adnak további tájékoztatást, amelyek elérhetősége a Szövetség honlapján található.

Jelenleg az összes előjegyzéses hely megtelt mindkét projektnél, dolgozunk azon, hogy további képzéseket indítsunk. Híreinket frissítjük.